websikehealthcheck
websikehealthcheck

Blog...

Vajon hova vezet a „majdcsakleszvalahogy”?

Mindenki dédelget magában egy vágyott képet saját magáról és az életéről. Az ideális testkép biztos, hogy egészséges, izmos, vonzó és energikus. Az is biztos, hogy az anyagcserénket és az alkatunkat örököljük, viszont a táplálkozási szokásainkat másoljuk és éppen ezért nagyon jó, hogy tudunk rajta változtatni! A döntés az, ami megadja a szabadságunkat és elhihetjük bátran, hogy lehet másképp! A kérdés csak az, hogy döntünk…

Milyen életmódminta lesz a jövő generációjának?

Már most a jelenben is érezhető a hatása annak a „majdcsakleszvalahogy” felfogásnak, viszont mi lesz 20-30 év múlva?
Az életről vágyott álomképbe általában beletartozik még egy szuper környezet, csodás lakás, trendi bútorok, luxusautó és nyaraló, drága ruhák és persze sok-sok pénz is, amit röviden nevezzünk most bőségnek.

Mi lehet egy másfajta valódi bőség a jelenben, ami viszont már megvan?
Szuper adottságaink, melyekkel megszületünk, rugalmas, izmos, mozgásra teremtett testünk, csodálatos agyunk, képességeink. Mindezzel nem törődni, nem használni, tönkretenni hatalmas veszteség!

V(együnk) minél többet!

Fogyasztói társadalomban élünk, így folyamatosan arra vagyunk biztatva, hogy saját valós szükségletünknél többet és többet vásároljunk és fogyasszunk. Többet venni, többet enni, felhalmozni, a fölösleget kidobni, hiszen úgyis megromlik 2 nap alatt a hűtőben…és lehet venni a következőt. A nem tudatos vásárlás, a gondolkodás nélküli értelmetlen túlfogyasztás eredménye a sok elhízott és beteg ember, a mozgásszegény élet, és a hatalmas méreteket öltő környezetszennyezés.

Hosszútávon pedig marad a lerombolt egészség, melynek helyreállítását sokan másoktól várják, amiért ismét súlyos árakat lehet fizetni. Nézd csak meg.. a reklámok nagy része ma már a gyógyszerekről szól.

Ez lesz a követendő minta…

Ha a gyermekek ezt a sodródást kapják mintának és nem látják tudatosan tenni saját magáért és környezetéért a szülőt, annak súlyos következményei lesznek. A helytelen táplálkozás miatt már eleve energiahiányos gyerekek egy ilyen mintával hatalmas hátránnyal indulnak az életben. Nagyon nagy feladat ebben változást elérni.

Életünk több területén jó lenne okozóbbá válni, döntéseket hozni, tenni az álmainkért. Itt van például a táplálkozásod, amivel elkezdheted, hiszen soha nem késő! Látszólag az élet egy kis része, de hidd el, alapjaiban határozza meg az egészségedet, a létedet. Ha ezen a területen okozóvá tudsz válni és Te hozod meg a döntéseket, hihetetlen erőt fogsz érezni, mely kihat minden más területre is.

Segítek elindulni!

Hogy tudok ebben segíteni? Ha készen állsz és eldöntötted, hogy valóban változásokat szeretnél az életedben, akkor várlak egy anyagcseretípus mérésre, ami az első lépés az egészségesebb, kiegyensúlyozottabb életed felé! Nézzük meg, mi számodra az egészséges, mire van valójában szükséged, hogy a tudatosságodat pontos alapokra tudd helyezni.

Tudj meg róla többet itt: MEGNÉZEM

Csikós Andrea
Csikós Andrea vagyok, fitnesz életmód és táplálkozási tanácsadó. A legkülönbözőbb táplálkozási irányzatokat kipróbáltam, mire a sokadik eredménytelen fogyókúra és módszer után megismerkedtem az anyagcseretípus méréssel. Ezzel pontosan meg tudom mérni, személyre szabottan, hogy kinek mi az egészséges. Az értelmetlen megvonások helyett végre pontosan azt és annyit tudunk adni a szervezetünknek, amire valójában szüksége van. Ezáltal pedig egészségesebb és boldogabb lehetsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük