A legtöbben arra kíváncsiak, hogy mit lehet elérni a genetikai igény szerinti táplálkozással, mi változik és mennyi idő alatt. Mindenkinek van egy célja, amivel érkezik és legtöbb esetben ez a fogyás. Általában a hozzám fordulók már sok mindent kipróbáltak, hiszen aki változtatni akar, az mindig keresi a lehetőségeket. Mikor átbeszéljük a táplálkozási szokásait kiderül, hogy a legváltozatosabb diétákon és fogyibogyókon, shakeken vannak már túl de a kívánt eredmény ha sikerült is elérni vagy megközelíteni, nem volt tartós…
Összességében a legtöbben a visszahízásról és az energiahiányról panaszkodnak…
… vagy éppen a diéták tarthatatlansága, okoz egy idő után gondot. Aki komolyan gondolja a változtatást, előbb-utóbb rájön, hogy az ideig –óráig tartó diéták nem jelentenek hosszútávú megoldást. Az életmódunkat a szokásrendszerünket kell megváltoztatni.
Jöjjön egy kis ízelítő abból, hogy mennyi mindenre képes hatni az a táplálkozás, mely a testünk saját genetikai kódoltsága szerint van összeállítva.
Nem mindegy az sem, hogy milyen gyümölcsöt eszel…
Ő Berényi Attila, aki elég rossz általános állapotban érkezett hozzám. Komoly gyomorgörcsei voltak, melyek megnehezítették a mindennapjait. Sokat fogyott és rendkívül energiahiányos állapotban volt. A mérés során kiderült, hogy táplálkozási típusa az egyik legritkább típus, erősen érzékeny emésztőrendszerrel. Többek közt nagyon nem mindegy számára az sem, hogy milyen zöldséget és gyümölcsöt eszik. Pár hónap genetikai igény szerinti táplálkozás után a sejtszintű energiája 30%-ról 85%-ra emelkedett. Kaptam Tőle képeket és pár sort megosztok veletek leveléből:
„A listádon szereplő ételeket/alapanyagokat vettem csak! Egyszer kétszer voltak görcsök de azt inkább a stresszre fognám….! Nyár óta edzem személyi edzővel, élvezem… meg a változást is! A „tiszta kaja” meg az edzés jól látszik a testemen! Márciustól indítom én is a vállalkozásomat! Vannak tervek bőven, odafigyelek magamra!”
A fogyás mellett az energiaszint drasztikus emelkedése az, amire legtöbb ügyfelem rácsodálkozik.
A sejtszintű energiát kizárólag azokból az ételekből, szénhidrátokból és zsírokból tudjuk képezni, amiket megeszünk. Ezért amikor kicseréljük az étrendet és odatesszük azokat a tápanyagokat, melyek a mérések szerint a sejtszintű energiát emelik már pár napon belül lehet érezni a változást. Általában 2 hónap szükséges ahhoz, hogy az energiaszintet meg tudjuk duplázni. Ezt bizony már nagyon meg lehet érezni. Egyszerűen jön a lendület az aktivitás, nincs kidőlés este, hatékonyabb a munka is, növekszik a teljesítőképesség úgy fizikai, mint szellemi szinten, több lesz a mosoly és egy idő után elkezd sugárzani ez az energia és az egyensúly. Duracell nyuszi állapot! 🙂
Egy kedves szegedi ügyfelem visszajelzése, akinek a fő célja fogyás és az egészséges táplálkozás beállítása volt:
„Kedves Andrea!
Köszönöm érdeklődésed! Ez az életmódváltás szuper! Minden flottul megy, érthető és könnyen betartható! Isteni finomakat eszek, sőt többet és változatosabban mint eddig! Lassan elindultak a kilók és centik is lefelé! Az energiaszintem annyira magas, hogy néha alig tudok vele megbirkózni! Szóval nagyon jót tesz nekem! Hála és köszönet minden segítségedért!
Üdvözlettel:
Lengyel Irén”
Sportolóknál kiemelten fontos a súly megtartása és a magas energiaszint.
Azt, hogy ehhez kinek hányszor és milyen arányban kell ennie, azt a kimért típusok és az igénybevétel figyelembevételével pontosan beállítom. Luca küzdősportoló és hatalmas utat tett meg, míg rátalált a számára ideális táplálkozásra. Rendkívül elhivatottá vált és sugárzik róla az erő és az egészség.
„Amióta ezt az étrendet követem beállt egy rendszer minden szempontot tekintve, de az éhséget tekintve szembetűnő a változás. A napi 4-5 étkezés időpontjaiban vagyok csak éhes, közte nem, így elkerülöm a falásrohamokat és az indokolatlan nasizást. 😉 Küzdősportolóként nagyon fontos az, hogy az energiaszintem magas legyen és folyamatos. Verseny előtt a fogyasztás során is maximálisan tudtam hozni a teljesítményemet, energikus voltam. A másik óriási változás, pedig, hogy megszerettem a természetes ízeket nem kívánok meg semmilyen “üres” feldolgozott élelmiszert. Minden nap főzök otthon magamnak másnapra, így nem kerülök kiszolgáltatott helyzetbe. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ezt az életmódot 🙂 !
Takács Luca”
Csak így tudhatod, hogy valóban jó-e, amit csinálsz…
A mérhető dolgokban hiszek. Mindig rögzítjük a kiinduló állapotot, energiaszintet, testösszetételt, szénhidrát tolerancia értéket és pár hét múlva leellenőrizzük. Amikor egy ügyfél megérkezik a visszamérésre és belép az ajtón… már látszik: csillog a szeme, mozgásában ott van a lendület, szebb a bőre az arca, karcsúbb a teste.. mindez magáért beszél. De természetesen maga a visszamérés az, mi odateszi „fehéren-feketén” az eredményeket.
Kíváncsi vagy a saját típusaidra és arra, hogyan érhetsz el te is hasonló eredményeket és sejtszintű változást?
Kattints ide és jelentkezz az oldal alján!