websikehealthcheck
websikehealthcheck

Blog...

Hogyan könnyítheti meg a teherbeesést a megfelelően beállított táplálkozás?

Hogyan könnyítheti meg a teherbeesést a megfelelően beállított táplálkozás? - Genetikai alapú táplálkozás - Anyagcsere típus mérés - teherbeesés - Csikós Andrea, genetikai alapú táplálkozási tanácsadó

Sajnos egyre többen küzdenek teherbeesési nehézségekkel, melynek hátterében több ok is állhat. Ezek közül a legtöbb összefüggésbe hozható az életmód és táplálkozási szokásokkal. Jó hír tehát, hogy a megfelelően beállított, személyre szabott táplálkozás jelentősen növelheti a teherbeesés esélyét. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az elmúlt években 3 „genetikai táplálkozós” baba is született. Olvass tovább és ismerd meg a történetüket!

Mi áll a háttérben?

Néhány a leggyakoribb okok közül:

  • kitolódott gyermekvállalási szándék
  • feldolgozott és sok esetben egészségtelen élelmiszer
  • folyamatos stressz
  • anyagcsere betegségek
  • nőgyógyászati megbetegedések
  • hormonális egyensúly borulása, depresszió
  • felszívódási problémák-hiányállapotok

A fent említett betegségek kivétel nélkül mind visszavezethetőek a táplálkozásunkra. Legyen az a népbetegségnek számító inzulinrezisztencia és pajzsmirigy betegségek, melyek jelentősen bezavarnak a hormonális működésbe és hatással vannak a prolaktin hormon termelődésére is, melynek magas szintje kifejezetten gátolja a teherbeesést.

A nőgyógyászati gyulladások, az egyre gyakoribb PCOS, mely sok esetben már egész
fiatalkorban megjelenik, mint komplex hormonzavar, melyet szintén a magas inzulin szint és
emelkedett tesztoszteron szint jellemez.

A nem megfelelő táplálkozás hatására felborult bélflóra egyensúly, emésztési és felszívódási problémákhoz és hosszútávon súlyos hiányállapotokhoz vezet. Ezek a sok esetben kilátástalannak tűnő állapotok pedig növelik a stresszt, így a kortizol szint emelkedése tovább rontja a helyzetet és rásegít a plusz kilók halmozódására és hosszútávon a mellékvese kifáradására. Ez pedig ördögi körként rásegít a betegségek kialakulására.

A hormonális borulás gyakori kísérője a depresszió is, mely sok esetben nehezíti az első lépések megkezdését a változás felé.

Nyugodtan kimondhatjuk, hogy ezeken a területeken a táplálkozás, az életmód megváltoztatása nélkül komoly eredményt elérni lehetetlen!

Kimondhatatlan boldogság számomra, hogy a visszajelzések alapján az elmúlt években 3 „genetikai táplálkozós” baba született.

Megosztok Veletek pár visszajelzést:

Tatár Otília, Törökszentmiklósról:

„Nálam, több, mint 10 évvel ezelőtti PCOS gyanúra szedett hormongyógyszerek miatt sajnos 20 kg felesleg csúszott fel. Onnan egy diéta kálvária következett. A vége felé, szinte spártai diétát tartva sikerült leadni 10 kg-ot. De még mindig ott volt az a plusz 10. A családom már aggódott, mert a kalóriabevitelem nem haladta meg az 800-1000 kcal-t. Innen lentebb már nem tudtam vinni. Energiám nulla, a ciklusom teljesen rendszertelen lett. 

És itt jött a változás. Eleinte szkeptikus voltam, de csináltam becsülettel. És láss csodát! Sokkal többet kellett ennem, és a kilók mentek le. Az eredmény lenyűgözött. 

Ami a legnagyobb változás volt, hogy 3 hónappal az életmódváltás után bekopogtatott a gólya a legnagyobb meglepetésünkre. A 19 évesen kapott diagnózis után abban a tudatban éltem, hogy nekem ez nem fog sikerülni természetes úton. Így nem csak egy sokkal egészségesebb életet, de a kisfiamat is megkaptam!!!! A terhesség is problémamentes volt, minden értékem tökéletes lett és a munka sem okozott nehézséget. A terhesség alatt sem szaladtak fel megállíthatatlanul a kilók. Köszönjük szépen Andi!”

Hogyan könnyítheti meg a teherbeesést a megfelelően beállított táplálkozás? - Genetikai alapú táplálkozás - Anyagcsere típus mérés - teherbeesés - Csikós Andrea, genetikai alapú táplálkozási tanácsadó

Dobos Sára Szentesről:

„2021. Márciusában kiderült 7 hónap diéta után és -18 kg-al érkezik hozzánk Laura Anna 🙂  szülés után kevesebb lettem mint amennyivel kezdtem, igaz most még ingadozik a súlyom de kell még hozzá idő. Laci is szépen fogyott, szegényke a terhességem alatt nagyon szimpátia hízásba kezdett, de szerencsére most már kezd vissza állni, gyorsabban reagál a változásra. Nagyon hálás vagyok neked. Köszönöm, köszönjük :)”

Hogyan könnyítheti meg a teherbeesést a megfelelően beállított táplálkozás? - Genetikai alapú táplálkozás - Anyagcsere típus mérés - teherbeesés - Csikós Andrea, genetikai alapú táplálkozási tanácsadó

S. Andi Budapestről:

„Április elején álltam át az új táplálkozásra, amelyet 100%-ban betartok. Amellett, hogy az
első 4 hónap alatt 8 kg-ot fogytam, az anyagcserém teljesen helyrejött. Viszlát, puffadás! 🙂
Az Inzulinrezisztencia is a múlté. Ezeknél viszont sokkal nagyobb öröm, hogy majd’ 3 év
próbálkozás után spontán teherbe estem, és mindketten tökéletesen vagyunk. Bár a
várandóság elején a rosszullétek miatt nehézséget okozott betartani a megfelelő étkezést,
lassan újra helyreáll a rend. 
Az lenne az igazi, ha mindenki tisztában lenne a genetikai alapú táplálkozás előnyeivel,
szerintem tanítani kellene!”

Természetesen a teherbeesést számtalan dolog befolyásolja…

… a fent említetteken kívül is, sőt akár feldolgozatlan lelki problémák is állhatnak a háttérben.

Ami viszont tény, hogy a mérések alapján beállított táplálkozás célja az egyensúly elérése a szervezetben. A kialakult egyensúlyi állapot pedig az ideális testsúly és az emelkedett energiaszint mellett kihat életünk sok más területére is.

Ha kíváncsi vagy a típusaidra és szeretnéd tudni, milyen a Számodra egészséges táplálkozás,
mellyel elérheted az idegrendszeri és hormonális egyensúlyt, gyere el egy mérésre!

ÉRDEKELNEK A RÉSZLETEK

 

Csikós Andrea
Csikós Andrea vagyok, fitnesz életmód és táplálkozási tanácsadó. A legkülönbözőbb táplálkozási irányzatokat kipróbáltam, mire a sokadik eredménytelen fogyókúra és módszer után megismerkedtem az anyagcseretípus méréssel. Ezzel pontosan meg tudom mérni, személyre szabottan, hogy kinek mi az egészséges. Az értelmetlen megvonások helyett végre pontosan azt és annyit tudunk adni a szervezetünknek, amire valójában szüksége van. Ezáltal pedig egészségesebb és boldogabb lehetsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük