Blog...

Hiába van egy Ferrarid…

Genetikai alapú táplálkozás - Csikós Andrea

Hiába van egy Ferrarid, ha a legolcsóbb egyfokozatú mezőgazdasági gépekbe való motorolajat teszed bele és egy gyenge minőségű üzemanyaggal próbálod belőle kihozni mindazt, amire egyébként tervezték és amire képes lenne, nem fog menni, sőt teljesen tönkreteheted vele a motort.
Sajnos a ma élő emberek kevés százalékának van fogalma arról, hogy mire is lenne képes és mennyi ideig is élhetne egészségesen…

Vitalitás=Éltető energia

Tudjuk, érezzük, hogy mikor milyen formában vagyunk, tisztában vagyunk a teljesítőképességünkkel, de az igazi, valós különbséget csak akkor érezhetjük meg, ha van egy szélesebb körű összehasonlítási alapunk.

Minél magasabb lesz az energiaszintünk, annál inkább megmutatkozik, hogy mennyivel energikusabbak, fáradhatatlanabbak, fókuszáltabbak és összeszedettebbek vagyunk az előző állapothoz képest.

A vitalitás szinted nem azt határozza meg, hogy éppen azon a napon, amikor mérjük eleget aludtál-e, jól táplálkoztál e, sportoltál –e. Ez a Te sejtszintű energiaszinted, amiből megtudhatjuk, hogy a sejtjeid a rendszeresen kapott makrotápanyagokból milyen hatékonysággal tudják ellátni a szervezetedet energiával.

A sejtjeinkben van egy energiaközpont, amit mitokondriumnak neveztek el, feladata a sejtlégzés és az energia előállítása. A mitokondriumunk egyébként önálló örökítőanyaggal rendelkezik, ez határozza meg az anyagcserénket, itt található a genetikailag örökölt anyagcserénk titka.

De miből is nyerjük az energiát?

Elsősorban szénhidrátokból és zsírokból, végszükség esetén, ha valaki éhezik akkor a fehérjéből kénytelen a szervezet előállítani. Az élet alapvető feltétele az oxigén, ez kell még az energianyerésünkhöz! Így indul el az égetési folyamat, mely során ezekből a makrotápanyagokból a sejt bonyolult biokémiai folyamatok során előállítja a test energia valutáját az ATP-t (Adenozin-trifoszfát). A tápanyagokban lévő szén, oxigén jelenlétében elég és így keletkezik az energia és a széndioxid, amit kilélegzünk.

Ha belegondolunk, hatalmas felelősség van rajtunk saját magunkért! Hiszen azt, hogy az energiánkat a szerveztünk miből és milyen mértékben tudja előállítani csakis mi határozzuk meg, mégpedig a táplálkozásunkkal, életmódunkkal.

“Hogyan tudhatom meg az energiaszintem?”

Zseniális dolog, hogy ma már képesek vagyunk megmérni a vitalitás szintünket! A mérésből pontosan kiderül, hogy azok az élelmiszerek, melyeket megeszel mennyire jók neked valójában, mennyire vagy képes ezekkel működtetni a szervezetedet.

A mérések során azt tapasztalom, hogy az emberek nagy része 30-35%-os energiaszinten él viszont ezen rendkívül hatékonyan lehet változtatni. Azt kívánom Neked, Kedves olvasóm, hogy éld át, milyen a 80-90%-os energiaszint és mindazt a pozitív változást, amit ez képes hozni az életedbe.

Ha többet szeretnél tudni a módszerről, ami lehetővé teszi, hogy ezt Te is megtapasztald és kirobbanó formába kerülj, kattints ide!

Csikós Andrea
Csikós Andrea vagyok, táplálkozási szakértő. A legkülönbözőbb táplálkozási irányzatokat kipróbáltam, mire a sokadik eredménytelen fogyókúra és módszer után megismerkedtem az anyagcseretípus méréssel. Ezzel pontosan meg tudom mérni, személyre szabottan, hogy kinek mi az egészséges. Az értelmetlen megvonások helyett végre pontosan azt és annyit tudunk adni a szervezetünknek, amire valójában szüksége van. Ezáltal pedig egészségesebb és boldogabb lehetsz!

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk a látogató élményének javítását segítő "sütiket" használunk. Elfogadod? További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás