websikehealthcheck
websikehealthcheck

Rólam

Kerestem az eszközt, amellyel igazán hatékonyan tudok segíteni az embereknek…

… és egy olyan maradandó dolgot tudok átadni, amely gyökeres változást hozva, megadja számukra a belső egyensúlyt, amely kihat életük minden területére.
Elvégeztem a családállító terapeuta képzést és a Humanisztikus Asztrológia Iskolát. Ezek mellett az üzleti életben dolgozom 20 éve. A keresett eszközömet viszont csak nem rég találtam meg. Így utólag már könnyen mondhatom, hogy minden eddigi utam pontosan ehhez vezetett.
Megszereztem a  genetikai igény szerinti  táplálkozáshoz, és  anyagcseretípus méréshez szükséges szaktudást. Elvégeztem a természetgyógyász képzés egészségügyi modulját valamint az International Sporttrainer Academy nemzetközi, emelt szintű fitnesz életmód és táplálkozási tanácsadó képzését.

Csikós Andrea
Fitnesz életmód és táplálkozási tanácsadó

 

Rájöttem, hogy az életmód a kulcs…

Üzleti munkám során nagyon sok nővel találkoztam, és professzionális kozmetikumaim segítségével külső eszközökkel segítettem szebbé, fiatalosabbá tenni testüket, arcukat, hajukat, viszont az évek során azt tapasztaltam, hogy mindez kevés. Nem csak a kor előrehaladtával, hanem a fiatal nők esetében sem mindig voltak hosszútávúak az eredmények.
Rájöttem, hogy az életmód a kulcs, azon belül pedig a táplálkozás az, ami leginkább meghatározó.
A legkülönbözőbb táplálkozási irányzatokat kipróbáltam: szétválasztottam vagy csak gyümölcs délig, szénhidrát megvonás, vadásztam a glikémiás indexeket, kalóriabázis függő lettem.

 

Majd 6 évvel ezelőtt derült égből villámcsapásként ért, hogy gluténérzékeny vagyok.

Attól a pillanattól még álmomban is kürtőskalácsokat láttam. A boltban kapható gluténmentes élelmiszerek majd később a paleo étrend sem segített, hogy elérjem és megőrizzem az ideális súlyom. Időközben magas vérnyomásom lett, amelyre gyógyszereket szedtem végül inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak. Fáradt voltam és kimerült, miközben meg voltam győződve arról, hogy a lehető legegészségesebben eszem glutén- és cukormentesen.  Folyamatosan küzdöttem a kilókkal. Mindenki másnál működtek a különböző divatdiéták, csak nálam nem. Most már tudom, hogy miért.
Közben kipróbáltam mindenféle méregtelenítő kúrát, melyek csodákat és sejtszintű változásokat ígértek, valójában csak tovább rontottak a helyzeten, míg végül már teljesen tanácstalanul álltam, hogy valaki mondja már meg végre, hogy mit egyek, hogy jól legyek.

 

Visszakaptam a 15 évvel ezelőtti önmagam

Akkor találtam rá erre a fantasztikus rendszerre, mely szerelem volt első találkozásra. Az anyagcseretípus mérés az az eszköz, amellyel pontosan meg tudom mérni, személyre szabottan, hogy kinek mi az egészséges. Az értelmetlen megvonások helyett végre pontosan azt és annyit tudunk adni a szervezetünknek, amire valójában szüksége van. Hogy mi volt az, ami meggyőzött? Mikor elmentem a mérésre 35 %-os volt az energiaszintem. Minta ügyfél voltam, maximálisan betartottam mindent és közben valahol végig éreztem, hogy ez végre jó lesz, szinte napról napra egyre több lett az energiám és egyre boldogabbnak és kiegyensúlyozottabbnak éreztem magam, miközben nagyon finomakat és bőségesen ettem…végre!! Hihetetlen volt, hogy mégis elindult a fogyás. A mérés után fél évvel  80% , jelenleg 100 % -os energia szinten vagyok, ééés -10 kg!! Visszakaptam a kb 15 évvel ezelőtti önmagamat, a gyógyszereket szépen fokozatosan le tudtam tenni, a vérnyomásom tökéletes, és az inzulinrezisztencia megszűnt, heti 3 edzésre járok, a szervezetem egyensúlyba került és ez életem minden területére kihat.

Az önsanyargató fogyókúráknak vége!

Most már tudom, hogy a genetikai igény szerint beállított, személyre szabott étrend, minden drága, értelmetlen csodaszer és minden fogyókúra végét jelenti!

Tudj meg többet a genetikai alapú táplálkozásról!

TOVÁBB