Blog bejegyzések

Forrásvíz az otthonodban

Ügyfeleim tudják, hogy ha konkrét élelmiszert ajánlok, azt alapos tesztelés előzi meg. Rendszeresen fogyasztom és elkészítem az általam ajánlott ételeket is. Sokszor hangzik el a kérdés, mikor megbeszéljük, hogy mennyi az ideális vízfogyasztás, és hogy mégis milyen víz lenne a legjobb. Azt már sokan tudják, hogy az ásványvíz vagy csapvíz kérdésben gyakorlatilag mindegy, mit választunk, egyikkel sem azt adjuk a szervezetünknek, amit valójában szeretnénk. (Erről az előző cikkemben olvashatsz itt.) Na, de mi a helyzet a tisztított vízzel? Mi a különbség a készülékek között és mi az, amit mindenképp érdemes figyelembe venni a választás során? Olvass tovább, elmesélem a saját tapasztalataimat.

Ásványvíz vagy csapvíz? … vagy egyik sem?!

Sokszor halljuk, és már unjuk is talán, hogy nem iszunk eleget, pedig tudjuk, hogy szervezetünk nagy része vízből áll. Pici korban ez 80 % később 65-70 % és ahogy idősödünk folyamatosan csökken, akár 50 % is lehet. Az tény, hogy a kor előrehaladtával az életmódunk, a táplálkozási és vízivási szokásaink nyomai bizony ott lesznek az arcunkon és a testünkön. Ha ez ennyire fontos és alapjaiban határoz meg minket, akkor tényleg érdemes komolyabban megnézni, hogy milyen vizet is igyunk.

“10 kg-t fogytam, anélkül, hogy fogyóztam volna…” – beszámoló a genetikai táplálkozásról

Az utóbbi hónapokban állandóan fáradtnak éreztem magam. Alig bírtam kikelni az ágyból reggel és este 8-9 körül majd leesett a fejem. Ebéd után pedig kifejezetten szenvedtem, hogy ne aludjak bele a munkába.

Többen azt javasolták nekem, hogy próbáljak fogyni néhány kilót és táplálkozzak egészségesebben. Először azt sem tudtam, hogy fogjak hozzá…

Vajon hova vezet a “majdcsakleszvalahogy”?

Mindenki dédelget magában egy vágyott képet saját magáról és az életéről. Az ideális testkép biztos, hogy egészséges, izmos, vonzó és energikus. Az is biztos, hogy az anyagcserénket és az alkatunkat örököljük, viszont a táplálkozási szokásainkat másoljuk és éppen ezért nagyon jó, hogy tudunk rajta változtatni! A döntés az, ami megadja a szabadságunkat és elhihetjük bátran, hogy lehet másképp! A kérdés csak az, hogy döntünk…

De mi is ez az anyagcseretípus és miért olyan fontos?

Ez nem egy új őrület, táplálkozáskutatók évtizedek óta keresik az okát annak, hogy miért lehetséges az, hogy egyes népcsoportoknál a hús és fehérjék nélkülözése, azaz a vegetáriánus életmód hihetetlen pozitív hatással van az egészségre. Míg más kutatók pl.: Atkins, elképesztő sikereket tudnak felmutatni a húsban, fehérjékben gazdag táplálkozással. Viszont mindkét fél szívesen eltekint attól a ténytől, hogy a sok siker mellett, számtalan sikertelenség is van, sok-sok ember, akik hiába követik az ajánlásokat, mégis egyre rosszabbul lesznek…

Tisztázzuk végre: tényleg ártalmasak a szénhidrátok?!

Ebben az információ áradatban, ami most ránk zúdul táplálkozás kapcsán, nem csoda, hogy elbizonytalanodunk. Minden nap kinő a földből egy új irányzat, ami “szuperegészséges” és egy jól ismert közszereplő is pontosan ettől fogyott le. Persze ki ne szeretne egy ilyen változást. Nagyjából mindenhol azt halljuk, hogy számoljunk le a szénhidrátokkal. Lassan már bűnös dologgá válik, ha valaki megeszik egy finom sütit, hiszen bűnözésnek is hívjuk és bűntudatot táplálunk vele. Épp ezért itt az ideje leszámolni a tévhitekkel!

Hiába van egy Ferrarid…

Hiába van egy Ferrarid, ha a legolcsóbb egyfokozatú mezőgazdasági gépekbe való motorolajat teszed bele és egy gyenge minőségű üzemanyaggal próbálod belőle kihozni mindazt, amire egyébként tervezték és amire képes lenne, nem fog menni, sőt teljesen tönkreteheted vele a motort.
Sajnos a ma élő emberek kevés százalékának van fogalma arról, hogy mire is lenne képes és mennyi ideig is élhetne egészségesen…

Minőségi éhezés – avagy a hiánybetegségek kora

Ha már délután 2 kor fáradt vagy, kávéval vagy energiaitalokkal próbálsz túlélni a munkahelyen, és azt érzed, hogy a teljesítő képességed nem az igazi, el kell gondolkoznod azon, hogy azzal táplálod-e a tested, amire valójában szüksége van.
Korunk hatalmas problémája, hogy szinte használhatatlan élelmiszerekből válogathatunk a hatalmas áruházak polcain.
Látszólag hihetetlen mennyiségű élelem áll rendelkezésünkre, soha nem volt ekkora bőség. Látszólag…

Weboldalunk a látogató élményének javítását segítő "sütiket" használunk. Elfogadod? További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás