Szeretném bemutatni Nektek Márki-Bogár Nórit. Csodálatos átalakuláson ment végig, a képeken 5 hónap eredményeit láthatjátok. Nóri Szegeden él családjával, egy kisfiúk van és váltott műszakban dolgozik egy üzletben. Ezzel is bizonyítja, hogy nincs és nem lehet kifogás a munka vagy a család. Az odafigyelés, a tudatosság a táplálkozás terén is döntés kérdése és beilleszthető a mindennapokba egy elfoglalt anyukának is.
Nóri így írta le történetét:
„Andit a gyomorbántalmaim, illetve a súlyom miatt kerestem fel. Az emésztésemmel voltak problémák és a mérleg már 90 kg-ot mutatott.
Andi vizsgálata után döbbentem rá, hogy milyen állapotban is vagyok (Sejtszintű energia: 25%, testzsírtömeg több, mint duplája a normálisnak). Számomra a legsokkolóbb az volt, hogy egy egészségesnek vélt fehérje alapú diétát követve inzulinrezisztencia alakult ki nálam. A hormonrendszerem is felborult. Persze ezekből a dolgokból nem sokat érzékeltem, csupán annyit, hogy valami nem jó az emésztésemmel.
Nóri a genetikai alapú táplálkozás előtt
Andi rengeteget segített a táplálkozás beállításában. Amióta azt eszem, ami számomra hasznos, teljesen megváltozott az életminőségem.
Hétköznapokként hajnal 3.30-kor kelek kávé nélkül! 🙂 A bőröm kisimult, az emésztésem teljesen helyreállt. Nem utolsó sorban 20 kg-tól szabadultam meg és még nincs vége. Éhezés és önsanyargatás nélkül.
Az energiaszintem 6 hét alatt megduplázódott és a környezetem rám sem ismer. Kicsattanok az egészségtől már most és az utam még nem ért véget. Fizikailag és lelkileg is rengeteget javult az állapotom. A teljes életmódváltást a környezetem már az első hetekben észrevette.
Nóri néhány héttel a személyre szabott étrend betartása után
Legjobb döntésem volt, hogy megvizsgáltattam magam és így Andi segítsége által egészséges lehetek.”
Táplálkozás a saját igényeidhez igazítva
A genetikai alapú táplálkozással megtudhatjuk a saját szervezetünk táplálkozási igényeit. Aki kipróbált már pár diétát, megtapasztalhatta, hogy nagyon nem egyformán működnek…Van akinek nagyon jó a paleo vagy a vegán… stb étrend, azonban van olyan is, akinél a kezdeti kis fogyás után megáll és sehogy sem akar változni a mérleg a legszigorúbb betartás mellett sem. Ez szinte kivétel nélkül mindig hiányállapotokhoz és komoly sejtszintű energia csökkenéshez vezet.
A szélsőséges táplálkozás hatására a hormonális rendszerünk felborulhat, melyet általában zsírszázalék növekedés és sok esetben kedvetlenség, depresszió is kísér.
Nem éri meg kísérletezni a saját testünkkel!
Egy mérés és kiderül, hogy mi az irány:
- hogy valójában mennyi a szervezetünk fehérje –zsír- és szénhidrát igénye
- milyen élelmiszerek emelik az energiaszintünket
- melyek azok, amik kimondottan hizlalnak és hosszú távú fogyasztásuk betegségekhez vezethet
- vannak-e egyéni érzékenységeink
- mikor és mennyit kellene ennünk
- mikor és milyen sport lenne jó nekünk..
Ezeken kívül persze még sok más kérdésre is választ kaphatsz a tanácsadáson és a kb. 50 oldalas személyre szóló anyagodból is.
Ha belefáradtál a kísérletezésbe és biztosat szeretnél tudni szervezted működéséről, gyere el egy mérésre!
Tudj meg róla többet és jelentkezz a gombra kattintva!
MEGNÉZEM A RÉSZLETEKET
Szeretnék többet tudni,hogyan lehet hasznàlni ezt a technikàt.
Kedves Judit!
Itt olvashat bővebben a genetiaki táplálkozásról:
https://taplalkozas-eletmod.hu/genetikai-taplalkozas/
https://taplalkozas-eletmod.hu/de-mi-is-ez-az-anyagcseretipus-es-miert-fontos/
Várom szeretettel!
Csikós Andrea