websikehealthcheck
websikehealthcheck

Blog...

10+1 tipp, hogy növeld az energiaszinted!

Energiaszint növelés anyagcseretípus méréssel

A genetikai táplálkozás turbó sebességgel képes növelni az energiaszintet. Viszont a táplálkozásoddal és életmódoddal, a típusod meghatározása nélkül is nagyon sokat tehetsz a sejtszintű energiád növeléséért! Ebben segítek Neked 10+1 tippel!

1.Kerüld a cukor fogyasztást!

A túlzott glükóz a szervezetben energiaszint csökkenést eredményez, mert tápanyaghiányhoz vezethet. A cukor fokozott jelenléte lelassítja és meg is akadályozhatja pl.: a C-vitamin felszívódását! Ez most különösen fontos! Kerüld a magas cukortartalmú gyors felszívódású, egészségtelen szénhidrátokat! Engedjük, hogy felszívódjon a C-vitamin!

2.Kerüld a gyors felszívódású „agyonfinomított” szénhidrátokat!

A millió választékban kapható finomlisztes, cukros péksütikkel, előrecsomagolt, adalékanyagokkal teli finomságokkal lebombázod az immunrendszeredet! Válaszd a lassú felszívódású, tápanyagban gazdag ősgabonákat, a valódi kovásszal készült péktermékeket. A kovász szinte előemészti számunkra a gabonák fehérje tartalmát, így emészthető és megfelelő mennyiségű lesz a kenyér glutén tartalma. Rengeteg recept közül válogathatunk a neten, egyszerűen és gyorsan lehet cukor, liszt..stb nélkül édességeket készíteni, házilag otthon. Pl.: https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/

3.Válaszd szét az evést az ivástól!

Ne hígítsd fel a gyomorsavat, az emésztőenzimeket, mert a hígítással nem csak lassítod az emésztést, hanem csökkented is a hatásfokát. Ezáltal negatívan befolyásolod az anyagcserédet és a felszívódásod hatékonyságát! Étkezések előtt 15 -20 perccel igyál utoljára, étkezés közben ne igyál, étkezés után pedig legalább 45 percig ne igyál! A két étkezés közötti időben viszont bőségesen!

Energiaszint növelés - Genetikai alapú táplálkozás - Csikós Andrea - Evés, ivásÉtkezés után várj 45 percet, csak utána igyál!

4.Tartsd meg épségben a bélflórádat!

A mérések során azt tapasztalom, hogy van aki 30-40 ezer forintot költ havonta étrend kiegészítőkre, vitaminokra és megdöbben, amikor bemérjük és az energiaszintje 30-35% -os. Amíg a helyes táplálkozással rendbe nem tesszük a bélflórát, addig, sajnos a vitaminok, és ásványi anyagok nem tudnak felszívódni! A szervezet nem tudja elérni a megfelelő energiaszintet!
A táplálkozás beállítása mellett szoktam ajánlani egy zseniális találmányt, amivel az ügyfeleim:

  • gyorsabban tudják duplázni sőt triplázni a sejtszintű energiát,
  • immunrendszerük képes lesz egy magasabb szintű működésre,
  • gyorsabban és könnyebben érik el az ideális testsúlyt,
  • az emésztési problémáik elmúlnak,
  • szervezetük hamarabb érte el az egyensúlyi állapotot.

A titok az, hogy ez egy eleven, élő anyag! Összetételében és előállításában is teljesen egyedi. Képes visszapótolni a teljes bélflórát és ilyen szerrel még nem találkozhattunk, eddig. Természetesen, mint minden korszakalkotó felfedezés ez is magyar! Az adagolás beállításában segítek, érdemes testreszabni.
Itt találod:  https://herbaferm.hu

5.Egyél minél több friss zöldséget!

Gyümölcsöt a legoptimálisabb reggel illetve délelőtt fogyasztani. A gyümölcscukor erjed, így az esti órákra jelentősen megterheli a szervezetedet.
Egyél minél szinesebben,  minél frissebben!  Próbáld mindig az  évszaknak megfelelő zöldségeket és gyümölcsöket választani, így garantáltabb lesz a frisseség  és a vitamintartalom. Ez tavasszal és nyáron gyerekjáték, téli időszakban kicsit nehezebb.  Ne feledkezz meg a  gyökérzöldségekről, köztük a zeller, a cékla. Kiváló energiaforrások a hüvelyesek és  a savanyított zöldségek is, melyek hosszútávon eltarthatóak. Vásárolj helyi termelőktől,  nem csak azért mert frissebbek, mint a világ más tájairól  érkező termékek, hanem mert ezzel  a helyi közösséget támogatod.

Zöldség, gyümölcs - Energiaszint növelés - Genetikai alapú táplálkozás - Csikós AndreaMindennap fogyassz friss zöldséget és gyümölcsöt!

6.Őrizd meg az ételek tápanyag és rost tartalmát!

A zöldségeket párold, ne főzd hosszan, legyen roppanós! A cél, hogy a lehető legtöbb érékes rosthoz, vitaminhoz jussunk a zöldségekből, gyümölcsökből ezért a héjával fogyaszd vagy úgy készítsd el. pl: héjában sült krumpli….
Mindig gyorsan de alaposan mosd le a zöldségeket, gyümölcsöket, így kevesebb vitamint veszítenek, mintha hosszasan áztatnád.

Energiaszint növelés - Genetikai alapú táplálkozás - Csikós Andrea
Használj fedőt, úgy az étel hamarabb elkészül és a saját levében, gőzében párolt ételek nem csak gazdagabbak, hanem sokkal zamatosabbak is maradnak!
Főzés közben az ásványi anyagok, vitaminok kioldódnak a főzőlébe, főleg akkor, ha a főzést hideg folyadékban kezdjük, leveseknél ez nem is probléma, mert a levét is megesszük, más esetben mindig forrásban lévő vízbe tedd a nyersanyagodat, hogy minél több értékes anyagot meg tudj őrizni.

7.Kerüld a bő olajban történő sütést!

Bő zsiradékban történő sütéskor magasabb lesz az ételek zsírtartalma, így magasabb lesz a kalóriatartalmuk is, viszont a tápanyagtartalmuk csökken! Így fölösleges kalóriákkal terheled a szervezetedet és csökkented az energiaszintedet! Süss sütőzacskóban, római tálban, alufóliában vagy sütőpapíron a sütőben! Részesítsd előnyben a növényi eredetű telítetlen zsírokat. A hidegen sajtolt növényi olajokban pl.: oliva olaj ne süss, ne főzz, mert már alacsonyabb hőmérsékleten is oxidálódnak és szabadgyököket hoznak létre a szervezetben, melyek bizonyítottan rákkeltő hatásúak! Kiváló, egészséges alternatíva a kókuszzsír és lehet kapni speciális hevíthető oliva olajat is, amiben lehet sütni-főzni.

8.Ne nassolj!

Ha folyamatosan eszegetsz, állandóan inzulin kerül a vérbe, felborítva ezzel a normál anyagcsere folyamatokat, mely azon kívül, hogy inzulinrezisztenciához vezethet, mely már szinte népbetegség, jelentősen csökkenti a sejtszintű energiát!

9.Kerüld a szóját és a szója termékeket…

mert nehezen emészthető fehérjék. Fito-ösztrogén tartalmuk miatt megzavarhatják a hormonrendszeredet valamint a legtöbb esetben génkezelt növények. Felborítják szervezeted egyensúlyát, így negatívan hatnak az energiaszintedre!

10.Építsd be napjaidba a testmozgást!

Bármennyire nehéz is időnként rávenned magad! Az emberi test mozgásra megalkotott csoda, az energiádat megsokszorozza minden mozgással eltöltött perc! A stressz kiváló levezetése lehet! A stresszes állapot tovább gyengíti a bélflórát és ezzel veszíti a szervezet az energiaszintjét.

Sport - edzés - energiaszint növelés - genetikai táplálkozás - Csikós Andrea

A felszabaduló endorfin hatására boldognak , vidámnak és felszabadultak érezhetjük magunkat. Sőt jót tesz a lelkünknek is az érzés, hogy legyőztük magunkat és megcsináltuk!

10+1.Menj ki a szabadba!

Irány az  erkély, az udvar, a  parkok, a vízpart,  menj ki a szabad levegőre!  Ha kisüt a nap,  napozz, akár télen is beburkolózva! Az éltető D vitamin rendkívüli módon képes fokozni az immunvédekezésünket és energiaszintünket.  K2D3 kobinációban érdemes bevinni nagy dózisban a C vitaminnal együtt!  Ezek  a vitaminok  zászlóshajói a jól működő immunrendszernek.

Segíts az energiaszint növelésben másoknak is!

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad a tippeket, oszd meg másokkal is a gombra kattintva!

 

Csikós Andrea
Csikós Andrea vagyok, fitnesz életmód és táplálkozási tanácsadó. A legkülönbözőbb táplálkozási irányzatokat kipróbáltam, mire a sokadik eredménytelen fogyókúra és módszer után megismerkedtem az anyagcseretípus méréssel. Ezzel pontosan meg tudom mérni, személyre szabottan, hogy kinek mi az egészséges. Az értelmetlen megvonások helyett végre pontosan azt és annyit tudunk adni a szervezetünknek, amire valójában szüksége van. Ezáltal pedig egészségesebb és boldogabb lehetsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük