A genetikai táplálkozás turbó sebességgel képes növelni az energiaszintet. Viszont a táplálkozásoddal és életmódoddal, a típusod meghatározása nélkül is nagyon sokat tehetsz a sejtszintű energiád növeléséért! Ebben segítek Neked 10+1 tippel!
1.Kerüld a cukor fogyasztást!
A túlzott glükóz a szervezetben energiaszint csökkenést eredményez, mert tápanyaghiányhoz vezethet. A cukor fokozott jelenléte lelassítja és meg is akadályozhatja pl.: a C-vitamin felszívódását! Ez most különösen fontos! Kerüld a magas cukortartalmú gyors felszívódású, egészségtelen szénhidrátokat! Engedjük, hogy felszívódjon a C-vitamin!
2.Kerüld a gyors felszívódású „agyonfinomított” szénhidrátokat!
A millió választékban kapható finomlisztes, cukros péksütikkel, előrecsomagolt, adalékanyagokkal teli finomságokkal lebombázod az immunrendszeredet! Válaszd a lassú felszívódású, tápanyagban gazdag ősgabonákat, a valódi kovásszal készült péktermékeket. A kovász szinte előemészti számunkra a gabonák fehérje tartalmát, így emészthető és megfelelő mennyiségű lesz a kenyér glutén tartalma. Rengeteg recept közül válogathatunk a neten, egyszerűen és gyorsan lehet cukor, liszt..stb nélkül édességeket készíteni, házilag otthon. Pl.: https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/
3.Válaszd szét az evést az ivástól!
Ne hígítsd fel a gyomorsavat, az emésztőenzimeket, mert a hígítással nem csak lassítod az emésztést, hanem csökkented is a hatásfokát. Ezáltal negatívan befolyásolod az anyagcserédet és a felszívódásod hatékonyságát! Étkezések előtt 15 -20 perccel igyál utoljára, étkezés közben ne igyál, étkezés után pedig legalább 45 percig ne igyál! A két étkezés közötti időben viszont bőségesen!
Étkezés után várj 45 percet, csak utána igyál!
4.Tartsd meg épségben a bélflórádat!
A mérések során azt tapasztalom, hogy van aki 30-40 ezer forintot költ havonta étrend kiegészítőkre, vitaminokra és megdöbben, amikor bemérjük és az energiaszintje 30-35% -os. Amíg a helyes táplálkozással rendbe nem tesszük a bélflórát, addig, sajnos a vitaminok, és ásványi anyagok nem tudnak felszívódni! A szervezet nem tudja elérni a megfelelő energiaszintet!
A táplálkozás beállítása mellett szoktam ajánlani egy zseniális találmányt, amivel az ügyfeleim:
- gyorsabban tudják duplázni sőt triplázni a sejtszintű energiát,
- immunrendszerük képes lesz egy magasabb szintű működésre,
- gyorsabban és könnyebben érik el az ideális testsúlyt,
- az emésztési problémáik elmúlnak,
- szervezetük hamarabb érte el az egyensúlyi állapotot.
A titok az, hogy ez egy eleven, élő anyag! Összetételében és előállításában is teljesen egyedi. Képes visszapótolni a teljes bélflórát és ilyen szerrel még nem találkozhattunk, eddig. Természetesen, mint minden korszakalkotó felfedezés ez is magyar! Az adagolás beállításában segítek, érdemes testreszabni.
Itt találod: https://herbaferm.hu
5.Egyél minél több friss zöldséget!
Gyümölcsöt a legoptimálisabb reggel illetve délelőtt fogyasztani. A gyümölcscukor erjed, így az esti órákra jelentősen megterheli a szervezetedet.
Egyél minél szinesebben, minél frissebben! Próbáld mindig az évszaknak megfelelő zöldségeket és gyümölcsöket választani, így garantáltabb lesz a frisseség és a vitamintartalom. Ez tavasszal és nyáron gyerekjáték, téli időszakban kicsit nehezebb. Ne feledkezz meg a gyökérzöldségekről, köztük a zeller, a cékla. Kiváló energiaforrások a hüvelyesek és a savanyított zöldségek is, melyek hosszútávon eltarthatóak. Vásárolj helyi termelőktől, nem csak azért mert frissebbek, mint a világ más tájairól érkező termékek, hanem mert ezzel a helyi közösséget támogatod.
Mindennap fogyassz friss zöldséget és gyümölcsöt!
6.Őrizd meg az ételek tápanyag és rost tartalmát!
A zöldségeket párold, ne főzd hosszan, legyen roppanós! A cél, hogy a lehető legtöbb érékes rosthoz, vitaminhoz jussunk a zöldségekből, gyümölcsökből ezért a héjával fogyaszd vagy úgy készítsd el. pl: héjában sült krumpli….
Mindig gyorsan de alaposan mosd le a zöldségeket, gyümölcsöket, így kevesebb vitamint veszítenek, mintha hosszasan áztatnád.
Használj fedőt, úgy az étel hamarabb elkészül és a saját levében, gőzében párolt ételek nem csak gazdagabbak, hanem sokkal zamatosabbak is maradnak!
Főzés közben az ásványi anyagok, vitaminok kioldódnak a főzőlébe, főleg akkor, ha a főzést hideg folyadékban kezdjük, leveseknél ez nem is probléma, mert a levét is megesszük, más esetben mindig forrásban lévő vízbe tedd a nyersanyagodat, hogy minél több értékes anyagot meg tudj őrizni.
7.Kerüld a bő olajban történő sütést!
Bő zsiradékban történő sütéskor magasabb lesz az ételek zsírtartalma, így magasabb lesz a kalóriatartalmuk is, viszont a tápanyagtartalmuk csökken! Így fölösleges kalóriákkal terheled a szervezetedet és csökkented az energiaszintedet! Süss sütőzacskóban, római tálban, alufóliában vagy sütőpapíron a sütőben! Részesítsd előnyben a növényi eredetű telítetlen zsírokat. A hidegen sajtolt növényi olajokban pl.: oliva olaj ne süss, ne főzz, mert már alacsonyabb hőmérsékleten is oxidálódnak és szabadgyököket hoznak létre a szervezetben, melyek bizonyítottan rákkeltő hatásúak! Kiváló, egészséges alternatíva a kókuszzsír és lehet kapni speciális hevíthető oliva olajat is, amiben lehet sütni-főzni.
8.Ne nassolj!
Ha folyamatosan eszegetsz, állandóan inzulin kerül a vérbe, felborítva ezzel a normál anyagcsere folyamatokat, mely azon kívül, hogy inzulinrezisztenciához vezethet, mely már szinte népbetegség, jelentősen csökkenti a sejtszintű energiát!
9.Kerüld a szóját és a szója termékeket…
mert nehezen emészthető fehérjék. Fito-ösztrogén tartalmuk miatt megzavarhatják a hormonrendszeredet valamint a legtöbb esetben génkezelt növények. Felborítják szervezeted egyensúlyát, így negatívan hatnak az energiaszintedre!
10.Építsd be napjaidba a testmozgást!
Bármennyire nehéz is időnként rávenned magad! Az emberi test mozgásra megalkotott csoda, az energiádat megsokszorozza minden mozgással eltöltött perc! A stressz kiváló levezetése lehet! A stresszes állapot tovább gyengíti a bélflórát és ezzel veszíti a szervezet az energiaszintjét.
A felszabaduló endorfin hatására boldognak , vidámnak és felszabadultak érezhetjük magunkat. Sőt jót tesz a lelkünknek is az érzés, hogy legyőztük magunkat és megcsináltuk!
10+1.Menj ki a szabadba!
Irány az erkély, az udvar, a parkok, a vízpart, menj ki a szabad levegőre! Ha kisüt a nap, napozz, akár télen is beburkolózva! Az éltető D vitamin rendkívüli módon képes fokozni az immunvédekezésünket és energiaszintünket. K2D3 kobinációban érdemes bevinni nagy dózisban a C vitaminnal együtt! Ezek a vitaminok zászlóshajói a jól működő immunrendszernek.
Segíts az energiaszint növelésben másoknak is!
Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad a tippeket, oszd meg másokkal is a gombra kattintva!